Romania kunngjør auksjonsprogram for beslaglagte kryptovalutaer

Regjeringen i Romania følger fotsporene til flere andre land som auksjonerer kryptovalutaer konfiskert fra kriminelle.

Tidligere denne uken kunngjorde Nasjonalt byrå for forvaltning av beslaglagte eiendeler (ANABI) at det ville gjennomføre en offentlig auksjon av konfiskerte Bitcoin- og etheretoketter, etter en avgjørelse fra påtalemyndigheten i Ploiesti-domstolen.

Ingen bruk for beslaglagte eiendeler

Selv om myndigheten ikke avslørte det nøyaktige antall poletter på auksjon, antyder kravene til et vellykket bud at de kan være ganske betydningsfulle. I utgivelsen forklarte den.

„Tatt i betraktning arten av løsøre som legges ut på auksjon, vil den vellykkede anbyderen måtte informere byrået for å fortsette overføringen om BTC- og ETH-adressene tilknyttet en virtuell valutahandelsplattform.

Utgivelsen la til at den vellykkede kryptobuderen ville trenge å bruke en registrert og regulatorisk utveksling. Børsen skal ha anti-hvitvaskingssystemer (AML) og være i samsvar med Know-Your-Customer (KYC) forskrifter.

US Marshals ‚omfattende auksjonsrekord

Auksjoner er ikke en nyhet når det gjelder kryptorommet. Med myndighetene som ikke klarer å bruke de digitale eiendelene de beslaglegger, har de primært tytt til å pumpe dem i omløp og ta fiat-valutaen fra disse handlerne.

I USA har det vært flere slike handlinger tidligere. Tilbake i 2018 gjennomførte United States Marshals Service (USMS) tre Bitcoin-auksjoner og solgte 3800, 2100 og 660 Cryptosoft BTC-tokens i henholdsvis januar, mars og oktober året. I den tredje auksjonen avslørte byrået i en pressemelding at det hadde beslaglagt tokens via kriminelle, sivile og administrative saker.

Mens byrået gjennomførte enda flere auksjoner i 2019, skjedde det mest betydningsfulle på rekord i år. I februar kunngjorde USMS auksjonen av rundt 4 040 BTC-tokens, verdt omtrent 38,4 millioner dollar den gangen. Byrået ba budgivere om å betale $ 200.000 for å være en del av auksjonen, og la til at det ville tilbakebetale de ikke-vinnende budgiverne.

Med så mange raid og auksjoner utført, ser Marshals Service nå ut til å utvikle et system som vil sikre effektiv omfordeling av eiendeler.

I juni rapporterte bransjens nyhetskilde The Block at byrået hadde lastet opp en kontrakt for en krypterings- og administrasjonstjeneste. Som nyhetsmediet bekreftet, avslørte forslaget USMSs ønske om å inngå samarbeid med et depotfirma for å lagre alle de beslaglagte eiendelene. Byrået publiserte fem dokumenter, inkludert et Evaluation Factors for Award-dokument som viste den nødvendige prosessen for lagring og avhending av beslaglagte kryptovalutaer.

„Kontrakten vil bli tildelt det ansvarlige selskapet hvis forslag som samsvarer med anmodningen vil være mest fordelaktig for regjeringen, basert på evaluering av teknisk kapasitet, tidligere ytelse og pris,“ leste dokumentet delvis.

Dokumentene inkluderte også en Performance of Work (PoW), der USMS beskrev entreprenørens forventede standarder og ytelsesmål. Et vellykket firma må sørge for regnskap, kundeadministrasjon, opprettelse av lommebok, overholdelse av revisjon og vedlikehold av lommebok. Firmaet vil også ha ansvaret for fremtidige transaksjoner som involverer beslaglagte eiendeler på vegne av USMS.