Gråskala säger Bitcoin ETF Endast ett ämne av tid

Grayscales verkställande direktör talar oundviklighet av en Bitcoin-börshandlad fond, eller ETF.

Kryptomarknaden kan äntligen se ett ETF-godkännande av Bitcoin Trader, även om tillsynsmyndigheterna behöver mer tid.

„Vi tror att en Bitcoin ETF är en fråga om när, inte en fråga om“, säger Grayscale Investments verkställande direktör, Michael Sonnenshein, till Morgan Creek Digital grundare Anthony Pompliano i en intervju den 15 juli . „Tillsynsmyndigheterna har gjort ett fantastiskt jobb med att hålla sig före kurvan för tillgångsklassen för digital valuta som helhet,“ tillade han.

Kryptoutrymmet rör sig snabbt

Sonnenshein förklarade hur snabbt den globala digitala kryptovärlden rör sig och beskrev hur tydliga amerikanska tillsynsmyndigheter hade gett industrin härrör från deras proaktivitet.

„Det finns faktiskt sätt att arbeta med tillsynsmyndigheter på tillgångsklassen inom befintliga ramar, men de är bara inte redo att godkänna en ETF ännu,“ förklarade han.

Så många Bitcoin ETF-försök nekades

En Bitcoin-ETF, som ger investerare och handlare tillgång till Bitcoin på vanliga finansmarknader, har undvikit kryptoutrymmet många gånger under de senaste åren. US Securities and Exchange Commission, eller SEC, har förnekat flera försök på en sådan produkt, från flera företag.

„Jag tror att de har varit ganska uttryckliga för att vilja se en viss dynamik på marknaden mogna lite mer,“ sade Sonnenshein om USA: s reglerande organ.

Noterande exempel tilllade Sonnenshein:

„Saker som kanske en mer global orderbok för Bitcoin, kanske saker som övervakningsdelningsavtal, kanske lite mer reglering och övervakning av de olika marknadsplatserna och arenorna där digitala tillgångar handlas.“

Skälen till SEC: s tidigare Bitcoin ETF-förnekningar inkluderar brist på bevis mot marknadsmanipulation och bekräftelse av Bitcoin: s marknadsstorlek, bland andra kriterier.