DEX-volumener pumpet over 1.000% i 3. kvartal før oktober så DeFi-dille cool

På trods af tilbagetrækning er handelsvolumen på decentrale børser stadig betydeligt højere end 2. kvartal.

Handelsvolumen på decentraliserede børser eller DEX’er

Handelsvolumen på decentraliserede børser eller DEX’er nåede op på 42,6 mia. Dollar i 3. kvartal 2020, hvilket markerer en stigning på 1.132% i forhold til det foregående kvartal, ifølge en nylig brancherapport fra TokenInsight.

Imidlertid oplevede oktober, at tallene trak lidt tilbage fra septemberhøjderne, da Bitcoin Revolution – priserne begyndte at pumpe, hvilket igen fangede handlernes opmærksomhed efter de foregående par måneders decentraliserede finansiering eller DeFi, boom.

Volumen i juli alene nåede 5 milliarder dollars, hvilket var en tredjedel højere end hele 2. kvartal. Månedlige volumener fortsatte med at stige i løbet af 3. kvartal og udgjorde en gennemsnitlig månedlig stigning på over 140%.

Andelen af ​​volumen mellem et stadigt stigende antal konkurrerende DEX var stadig temmelig koncentreret, med op til 50% af handelen på UniSwap, og næsten tre fjerdedele tegnede sig for de tre bedste børser.

Imidlertid toppede otte decentraliserede børser $ 1 mia

Handelsvolumen i 3. kvartal sammenlignet med nul i det foregående kvartal.

En af de drivkræfter, som rapporten antyder for denne stigning i volumen, er „formueeffekten“ fra DEX’er, som har åbnet et „marked mellem primær og sekundær“.

Ifølge TokenInsight kan dette give den gennemsnitlige brugeradgang til højkvalitetsprojekter, før de trænger igennem til sekundære markeder, og det blev mest bemærkelsesværdigt set under DeFi-dille.

Derudover ændrer stigningen i DEX forholdet mellem tokenprojekter og centraliserede børser. Dette var tidligere stærkt skævt til fordel for børserne, som kunne kræve store betalinger for at liste tokens.

DEX giver et marked uden for dette, hvor projekter kan trives uden større centraliseret børsstøtte. Selv med de rapporterede 3. kvartalsgevinster i handelsvolumener på DEX udgør de stadig kun 1,24% af de samlede spotmarkedstransaktioner i denne periode.